Biri Gårdsmeieri

Melken kommer fra kuene på Kluke Samdrift på Biri i Gjøvik kommune. Her driver vi, Håvard Schiager og Rolf Kristian Roås økologisk melk og kjøttproduksjon i et nytt moderne fjøs i massivtre og gjør hver dag vårt beste for at ku og kalv skal trives og ha det bra.

Kuene går på beite mesteparten av året. Inne kan de hvile seg på vannmadrasser og bevege seg fritt i det romslige, moderne fjøset.

Vi er overbevist om at ei lykkelig ku gir den beste melka! Kua får kun fòr som er fritt for sprøytemiddel og kunstgjødsel, noe vi mener du kan kjenne på smaken.

Vår historie

Gården Kluke er en gård med lang historie. Etter at driften ble nedlagt, så det ut til at gården har tjent til matproduksjon i sitt lengste, men så ble det bygd et nytt moderne fjøs og siden 2018 drives dette av Kluke Samdrift og har aldri vært større før. I starten av 2020 åpnet vi meieriet vårt på Kluke gård på Biri, for å se om det kunne bli noe mere.  Intensjonen var å kunne tilby fersk, kortreist mjølk som er behandlet skånsomt og så lite som mulig. Dette har vi nå klart å kunne tilby og interessen har vist oss at dere også vil at vi skal drive på. Så historiebiten til meieriet er ikke så lang enda, siden vi står i starten av dette eventyret, men forhåpentligvis kommer det til å bli mere historiet som tiden går.

Vårt team

I hovedsak er det vi, Håvard Schiager, Rolf Kristian Roås og Ketil Kjenseth som er ansvarlig for dette, med god støtte og hjelp av våre nærmeste.

Den største jobben gjør kua jo selvfølgelig for oss ;)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å klikke på "Godta" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Godta